SANATATE SI SIGURANTA

Masa de pranz:

 

Meniul este alcatuit de catre cadrele medicale ale gradinitei, astfel incat sa raspunda nevoilor de nutritie ale copiilor de diferite varste.
Masa de pranz trebuie sa acopere 50% din necesarul zilnic de calorii.
Echipa medicala calculeaza aportul caloric al fiecarei mese. Meniul se modifica in fiecare saptamana.
La gradinita parintii nu au voie sa le dea copiilor dulciuri, bauturi carbogazoase, chipsuri sau orice alimente care intra in categoria de junk food.

 

Jocuri in aer liber:

Jocurile si activitatile in curte constituie o parte importanta a programului.

Educaţia pentru sănătate trebuie să înceapă la vârste mici pentru că în această etapă se dobândesc obiceiuri care sunt relevante activităţilor ulterioare.

Formarea unui stil de viaţă sănătos devine o condiţie esenţială pentru o dezvoltare armonioasă a personalităţii copilului. Astfel se va urmări promovarea cunoştinţelor corecte privind diferite aspecte ale sănătăţii şi formarea de atitudini şi deprinderi indispensabile unui comportament responsabil şi sănătos.

Accidentele si ranirile usoare sunt evenimente firesti in viata unui copil ce incepe sa-si educe miscarile si sa-si descopere abilitatile fizice.

Personalul gradinitei se straduieste sa evite micile accidente luand toate masurile de precautie.

In situatia in care copilul capata in joaca micile "julituri" sau "bubite", personalul nostru este instruit sa dezinfecteze si sa mangaie.

In cazul evenimentelor (a caror experienta nu am cunoscut-o) care necesita interventie de urgenta intr-un serviciu specializat, gradinita, prin protocolul semnat impreuna cu fiecare parinte, este imputernicita sa ia masurile pe care le considera ca fiind cele mai potrivite si sa contacteze de urgenta parintii.

Sediul beneficiaza de un spatiu exterior de joaca, izolat de atmosfera aglomerata , amenajat, pornind de la acelasi principiu al securitatii copiilor, cu structuri de joaca, groapa de nisip, gazon si alei pe care copiii pot alerga in siguranta.

Siguranta copilului dumneavoastra este una din principalele noastre preocupari.

La intrarea in gradinita copilul este incredintat de parinte educatoarei, impreuna cu informatiile de sanatate, dieta sau program din ziua respectiva.

Parintele este rugat si are obligatia sa anunte in timp util orice modificare intervenita in programul zilnic de prezenta al copilului.

Nu se admit vizite ale unor persoane straine neanuntate.

Nu se permite persoanelor cu varsta mai mica de 16 ani, preluarea copiilor de la gradinita.

Copilul este preluat de la gradinita de catre parinte sau de catre o persoana nominalizata de acesta, pe baza actului de identitate.

 

PENTRU PARINTI

Grădiniţa ARICI POGONICI funcţionează în incinta unei vile nou construita (parter, etaj, mansarda) cu o suprafaţă de 300 mp, având o curte spaţioasă şi însorită de 400 mp.

Are 5 săli de clasă amenajate şi dotate la un înalat standard de calitate, in conformitate cu normele impuse de autorităţile desemnate de stat pentru autorizarea si avizarea instituţiei de învăţământ preşcolar.

La parter

- o sală de clasă multifuncţională dotată cu mobiler ergonomic adecvat varstei preşcolare (măsute, scăunele, biblioteca, cărţi, calculatoare jocuri şi jucarii).

In această sală se vor desfasura în cursul dimineţii activităţi curriculare conforme cu programele de invăţamânt preşcolar, se vor desfasura activitaţi opţionale după-masă;

- un grup sanitar dotat si amenajat cu obiecte sanitare corespunzatoare varstei prescolare; ergonomice şi ambientale, dedicat utilizarii exclusive a copiilor.

- un grup sanitar dedicat adultilor;

- bucataria si sala de mese, amenajate special pentru a putea deservii necesitatile gradinitei, organizate pe fluxuri tehnologice conform cerintelor si autorizate de catre Directia Sanitar Veterinara Bucuresti;

- sala de sport amenajata cu oglinzi si bara pentru micile balerine si cu saltele pentru micii karatisti;

La etaj

- trei săli de clasa multifuncţionale, sunt amenajate şi dotate corespunzator dedicate activităţilor curriculare; dotate cu măsuţe, scăunele, etajere, jucării, jocuri;

- o sală dedicată programului de before – after school;

- doua grupuri sanitare dotate şi amenajate cu obiecte sanitare corespunzatoare varstei prescolare; ergonomice şi ambientale, dedicate utilizarii exclusive a copiilor.

- bibliotecă înzestrată cu un fond de carte foarte bogat şi divers, la care au acces permanent toate cadrele didactice angajate, pentru buna desfasurare a actului educaţional în sălile de grupă, conform cu programele de învăţămant propuse.

La mansarda

Este amenajat dormitorul cu pătuţuri ergonomice adecvate varstei micuţilor beneficiari; decorat in culori linistitoare care il imbie pe Mos Ene sa vina pe la gene si care beneficiaza de un grup sanitar pentru "micile urgente" care pot aparea.

Curtea de 400 mp este amenajata cu gazon rezistent la trafic, loc de joaca special construit conform standardelor de securitate ISO/UE, dotat cu topogane, leagane, balansoar , nisipar, alei pe care trotinetele alearga in voie si o gradina de flori, legume si zarzavaturi, unde fiecare micut va simti cu degetelele lui cum vibreaza natura.

Parintele are certitudinea sigurantei copilului intrucat il poate supraveghea in orice moment al zilei de pe calculatorul de acasa sau de la servici, in fiecare sala de clasa, inclusiv in sala de mese, existand camere de supraveghere.

 

ANPC SOL

Back to Top